wtorek, 21 maja 2013

Kasza gryczana z sosem grzybowo-serofetowym i owocami goji:)




































Wspomniane w tytule owoce zyskały ostatnio ogromną popularność dzięki swoim
walorom zdrowotnym. Zainteresowanych odsyłam do bloga,
Suszone ą bardzo delikatnie słodkie, mocniej wyczuwany jest smak cierpki i kwaśny.
Połączenie kaszy z grzybami opatentowano wieki temu. Tu urozmaicone serem feta.
Na zdrowy i pożywny, wegetariański obiad. Polecam


1 woreczek kaszy gryczanej
1 łyżka oliwy z oliwek
1/2 szkl grzybów (użyłam podpinek) z delikatnej zalewy, odsączonych
3 łyżki pokruszonego sera feta
3 łyżki ciepłej wody
1 łyżka białka sojowego (niekoniecznie)
ząbek czosnku
szczypta pieprzu
1 łyżka owoców goji

Kaszę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z oliwą.
Ser feta, wodę, czosnek, białko i pieprz zmiksować. Połączyć z grzybkami.
Wyłożyć kaszę na talerz, polać sosem grzybowym, posypać owocami goji.
Zajadać.








2 komentarze:

  1. wygląda obłędnie pysznie. dodatkowo ja obłędnie lubię jagody goji!

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosze wkleić banerek akcji

    OdpowiedzUsuń